Najbolji sportisti kod gradonačelnika

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik za sport Nenad Đorđević organizovali su danas prijem za najbolje sportiste, svetskog prvaka u bodi-bildingu i mlade šahiste i rukometaše koji su ostvarili uspehe na Balkanskom i državnom prvenstvu.

Milenković je sa ponosom rekao da Vranje ima talentovanu decu i da će lokalna samouprava u narednom periodu ulagati u razvoj školskog i rekreativnog sporta jer se odatle mogu iznedriti veliki sportisti.

“Čestitam vam na postignutim rezultatima i ističem da smo ponosni na vas. Morate da nastavite vredno da radite, a uspesi neće izostati. Upornim i predanim radom, a ne samo talentom, može se doći do rezultata kakve vi postižete”, rekao je Milenković.

Članovi Šah kluba “Vranje 1923“ učestvovali su na Balkanskom prvenstvu sa vršnjacima iz sedam zemalja i ostvarili zapažene rezultate.

Šestogodišnja Dunja Cvetanović osvojila je prvo mesto u kategoriji dece do osam godina, Lidija Stojanović je u kategoriji do 11 godina postala vicešampion Balkana, dok je Aleksandar Mihajlović sa nepunih 15 godina zauzeo treću poziciju u kategoriji do 18 godina.

Osnovci i mladi rukometaši iz OŠ “Branko Radičević“ postali su državni prvaci na školskom takmičenju u Leskovcu, dok je Stefan Manasić u svom prvom seniorskom takmičenju koje je održano u Čikagu, osvojio zlato sa podignutih 217,5 kilograma u benč presu i proglašen za apsolutnog najjačeg seniora na prvenstvu.

O pripremama, takmičenjima i uspesima dece govorili su i treneri Miodrag Nikolić Robi i Zoran Stojanović.