NAJEZDA ZMIJA U VRANJU Eskulapov smuk u kući, a stepski u Fabrici vode

Posle jučerašnjeg hvatanja retke vrsta zmije “smukulje” u dvorištu porodične kuće Slavoljuba Mladenovića, nadležni u Vranju imntervenisali su još dva puta, pa su tako uhvatil „eskulapov smuk“ u porodičnoj kući, a „stepskog smuka“ u Fabrici vode, koji je uznemirio radnike.

Brzom intervencijom Komunalne policije Vranje, uz asistenciju stručnog lica iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana, danas je uhvaćena zmija „eskulapov smuk“ dužine oko 70 centimetara u porodičnoj kući Dragoljuba Cvetkovića, u Ulici Gramađe u Vranjskoj banji.

Načelnik Komunalne policije Ivica Tašković, objašnjava da je zmija pronađena u delu kuće koji služi kao ostava.

Tu ljudi čuvaju brašno i druge namirinice, pa pretpostavljam da su se zbog toga u toj prostoriji pojavili miševi, a po miševe je došla zmija. Reč je o neotrovnoj vrsti zmije“, kaže Tašković za  Jugmediu i dodaje da u ovom periodu ima dosta posla, ali se svaka intervencija uspešno završi i zmije budu vraćene u svoje prirodno stanište.

Vladica Stanković iz Udruženja „Poskok“ intervenisao je i juče, po drugi put, i u večernjim časovima u Fabrici vode kod Vladičinog Hana, gde je pronađen „stepski smuk“ dužine od oko 1,80 metara koji se zavukao među džakove sa materijalom u sporednim prostorijama fabrike.

Prema njegovim rečima, ova neotrovna vrsta zmije je izazvala uznemirenje radnika Fabrike vode koji su je uočili oko 21 čas i pozvali odmah udruženje, ali nije bilo nikakve opasnosti po građane jer ta prostorija nema kontakt sa pijaćom vodom.

Ovo je treći slučaj hvatanja zmije u poslednja dva dana.