Naprednjaci čestitali Đurđevdan

VRANJE –  Povereništvo Srpske napredne stranke u Vranju  uputilo je čestitku svima koji  slave Svetog Đurđevdan čestitamo sa želјom da današnji dan provedu u radosti, veselјu i zdravlјu sa svojim najbližima.

„Posebne čestitke Srpska napredna stranka upućuje romskoj populaciji u našem gradu kao sastavnom delu našeg društvenog, nacionalnog i kulturnog bića, za koju je ovo jedan od navećih kulturno verskih praznika. Sa želјom da se zajedničkim doprinosom, podrškom i afirmacijom inkluzivnih akcija i planova u domenu lјudskih i manjinskih prava potpuno uklјučite u sve oblasti društvenog života, današnji dan kao simbol života i prirode, uz kolač, jagnje i vrbu, provedite u prazničnom raspoloženju, u miru, radosti i veselјu, okruženi dragim lјudima“, poručuju naprednjaci.

Čestitku je uputio i narodni poslanik ove stranke Dragan Nikolić.

„Srpskoj pravoslavnoj crkvi,vladiki Pahomiju, sveštenstvu, monaštvu, svim građanima pravoslavne veroispovesti iz Vranja i Pčinjskog okruga i svim pripadnicima romske nacionalne zajednice čestitam Đurđevdan. Kao što je Sveti Georgije ubio aždaju, tako svi treba da ubijemo i najmanje zlo u sebi, zaboravimo na svađe i razmirice i svoja očekivanja usmerimo ka sigurnijoj budućnosti Srbije i bolјem životu svih njenih građana.Želim da današnji praznik provedete sa svojim najbližima,u slozi,lјubavi i pažnji“, kaže Nikolić.

(Kraj)iva