Ne rade ni pirotske škole

PIROT- Predsednik opštine  Vladan Vasić izjavio je da je posle odluke Vlade o proglašenju vanredne sitiuacije, Opštinsko veće u Pirotu danas donelo odluku da i pirotske škole ne rade od 6. do 10. februara.‘’Situacija nije ništa gora nego što je bilo protekle nedelje, ali  ispoštovaćemo tu preporuku’’, kazao je Vasić na konferenciji za novinare.

Vasić je dodao da se neće menjati režim rada a da će se analizirati da li u ovoj situaciji treba više angažovati mehanizaciju i ljude nego do sada. Prema njegovim rečima, tokom januara za rad zimske službe utrošeno je oko dva miliona dinara, koliko će biti potrebno i u februaru.

Direktor Fonda za gradjevinsko zemljište i puteve Miroslav Mančić je kazao da su svi putevi ka selima prohodni uz obavezu upotrebu zimske opreme.

Prema njegovim rečima do sada je utrošeno 34,2 tone soli za ulice u gradu a oko pet tona soli na lokalnim i nekategorisanim putevima i 30 tona rizle u gradu i selima.

Direktor Javnog komunalnog preduzecha ’’Gradska toplana’’ Radovan Nikolić je kazao da se daljinski sistem grejanja u gradu odvija bez problema i da nema nikakvih havarija u toplovodnom sistemu.

(kraj)