Neki filmovi Kupina festa već “rasprodati”

NIŠ – Kupina fest, koji sutra počinje u prvom niškom multipleks bioskopu Kupina filma nastalog rekonstrukcijom bioskopa „Radnik“, izazvao je veliko interesovanje Nišlija, tako da su mesta za pojedine projekcije već popunjena. Blagajna bioskopa danas ne radi, a rezervisane karte se mogu podići od sutra u 15 sati. 

Fest će početi sutra projekcijom filma „Ratni konj“ i trajaće 15 dana. Za to vreme će biti prikazano 15 srpskih ili evropskih premijera svetskih filmova u dve do tri projekcije. Fest prati izložba starih filmskih plakata koja je organizovana u saradnji sa „Free Net World“ festom. 

Na velikom platnu Kupina bioskopa najmlađe Nišlije danas su u podne pogledale film „Kung fu panda 2“ i pre njegovog zvaničnog otvaranja. Radi se o humanitarnoj projekciji za decu iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje, Svratišta, Doma za decu i omladinu i Zavoda za vaspitanje.

 Kupina bioskop, koji ima dve sale kapaciteta 100 i 150 mesta, svečano će biti otvoren večeras u 19:30, a pola sata posle toga počeće projekcija filma „Život je čudo“ Emira Kusturice. 

Cene ulaznica od 250 dinara neće biti promenjene ni posle Festa, osim za gledanje 3D filmova koje će biti moguće od narednog meseca.

 

(kraj)