Nezaboravni koncert ‘’Riblje Čorbe’’ na Omladinskom stadionu 

PIROT – Jedan od najpopularnijih rok bendova u Srbiji ‘’Riblja Čorba’’ na pirotskom Omladinskom stadionu priredio je sinoć nezaboravni koncert na kome je, prema nezvaničnim procenama bilo izmedju 4.000 i 5.000 posetilaca svih generacija.

Posle dva bisa i otpevanih mnogih hitova zajedno sa brojnom publikom, Bora Djordjević se zahvalio publici na divnoj atmosferi.

Pred početak koncerta on je novinarima rekao da su u punoj formi i da je siguran da niko neće nezadovoljan napustiti Omladinski stadion.

“Prvi put smo ovde svirali u nekoj školskoj fiskulturnoj sali, drugi put na oronulom stadionu, na ovom istom na kome sada nastupamo, ali je sada on neuporedivo lepši. Bilo je svirki još u nekoliko navrata. Posle jednog koncerta rukovodstvo grada nas je vodilo na pirotski kačkavalj .Od tada sam počeo da obožavam pirotski kačkavalj i stalno ga kupujem u samoposluzi. Pirotskom kačkavalju ne mogu da odoli”; priznaje Bora.

Kaže da mu je mnogo drago što muziku ‘’Riblje Čorbe’’ slušaju čak četiri generacije i što najmlađi  uživaju uz njihove pesme.

‘’Riblja čorba’’ traje 37 godina. Upravo 15. avgusta obeležavamo jubilej. Jedno četiri generacije su odrasle na našoj muzici. Nekako se ta tradicija nastavlja. Ne znam zbog čega i kako ali i sasvim maloj deci muzika  ‘’Riblje čorbe’’ prija. To mi veoma imponuje i prija. Siguran sam  jednu stvar da niko neće otići nezadovljan sa koncerta. Spremamo novi 20.album  Verujem da biti jako dobrar.Biće sve I svašta.Govoriću večeras jednu pesmu koja je malo vulgarna.a identifikacija sa njom će biti masovna ne samo u Pirotu nego u celom regionu. Kad će taj album izaći ne zna ni policija. Uglavnom su tekstovi gotovi i uglavnom su dosta mračni-kaže Bora

Koncert je organizovao Dom kulture u okviru Pirotskog kulturno-sportskog letaa, a pod pokroviteljstvom opštine Pirot.

(kraj)paz