Nezavisni sindikat policije blokirao „Končulj“

VRANJE – Pripadnici nezavisnog sindikata policije povodom hapšenja 4 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, radnika Policijske uprave Gnjilane,  organizovali su danas protestni skup u centru Vranja sa koga su zatražili od predstavnika EULEKS misije na Kosovu i Metohiji   hitno oslobađanje uhapšenih policajaca, a od državnih organa Srbije da im omogući odbranu sa slobode.

Nakon skupa u Vranju , predstavnici sindikata krenuli su ka administrativnom prelazi Končulj gde su simbolično na pet minuta blokirali saobraćaj.Skup predstavnika svih policijskih uprava iz Srbije simbolično je počeo u 5 do 12 na platou kod spomenika poginulim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Vranju.

Predstavnici sindikata policije najpre su podsetili da su četvorica njihovih kolega 25. februara brutalno uhapšeni u svojim domovima i da se od tada nalaze u pritvoru.

„Zahtevamo od republike Srbije da hitno konkretnim akcijama omogući da se naše kolege podrvgnu lekarskom pregledu i da im se omogući da se brane sa slobode , ovi naši zahtevi upućeni su i na adresu EULEKS -a“, rekao je za juGmediu Predrag Đorđević predsednik sindikata policije za Kosovo i Metohiju.

Nakon skupa policajci su se uputili ka administrativnom prelazu  „Končulj“ gde su simbolično na pet minuta blokirali saobraćaj.

Skup je prošao bez incidenata.

U ranim jutarnjim satim 25 . februara u akciji pripadnika specijalne kosovske policije ROSU uhapšeni su  policajci koja su radila u policijskoj upravi Gnjilane Nikola Trajković iz sela Parteš, Zlatko Denić iz sela Pasjane , Goran Matrapazović iz sela Pasjane i Dragan Stojković iz sela Donja Budriga , kao Mladen Dimitrijević matičar iz Pasjana.Oni se od tada nalaze u pritvoru.

(Kraj)