Nežniji pol vešt i za volanom

NIŠ – Po 15 put u Nišu se održao ženski reli na kome su  dvadesetak takmičarki sa svojim suvozačicama pokušavale da osvoje sportska priznanja i prestižnu nagradu „Carica Teodora“ koju dodeljuje Turistička organizacija grada Niša.   Prvo mesto u ekipnom plasmanu osvojila je ekipa“ Auto centar Tomić“  iz Niša, za koju je vozila Milena Jovanović, drugo mesto zauzela je ekipa „Savršenstvo“  za koju je nastupila Milica Krstić dok je treća bila ekipa „Puma –Niš“ sa Anom Stevčić za volanom. 

 Reli se održao na velikom parkingu Mercator Centra u Nišu koji je ustupio ove godine svoj prostor za održavanje ove  tradicionalne manifestacije. Organizator  je Safari klub iz Niša koji damama priređuje ovu sportsko – rekreativnu manifestaciju sa ciljem da im na specifičan način čestita 8. mart Međunarodni praznik žena.

“Znam puno žena koje mnogo bolje voze od muškaraca, publika se lično uverila koliko umeju da budu vešte, imaju osećaj za parkiranje, prostor, udaljenost, voze brzo i sigurno i maksimalno precizno, izjavio je Vlasta Stanojević, predsednik Safari kluba Niš, koji je ovu smotru osmislio još 1996. godine.“ Mislim da je program sazreo i pokušaćemo zajedno sa institucijama Grada da ga od sledeće godine proširimo na Skoplje I Sofiju”.

Osmomartovski ženski reli dobija sve veću podršku grada Niša i Turističke organizacije pa ceo događaj ima sve izglede da preraste u ozbiljnu turističku manifestaciju. Organizator ističe da ovaj „koktel“ adrenalina, sporta i reklame za grad predstavlja pravu turističku razglednicu Niša.

 

(kraj)