„Niš ex press“ u Pirotu

NIŠ – Na 48. Festivalu profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić“, koji se održava od 12. do 19. maja u Pirotu, Narodno pozorište u Nišu učestvuje u ponedeljak, 14. maja sa predstavom „Niš ex press“, u režiji Saše Milenkovskog.

Ovogodišnji selektor Božidar Đurović pogledao je preko 20 predstava pozorišta van Beograda i doneo odluku o zvaničnoj konkurenciji.

Ove godine,  za nagrade će se pored niškog pozorišta takmičiti i Kruševačko pozorište s predstavom „Iza rešetaka“ u režiji Kokana Mladenovića, Narodno pozorište iz Užica izvešće „Buđenje proleća“ u režiji Marina Kočovskog, pirotsko Narodno „Zlu ženu“ u režiji Saše Latinovića. Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca predstaviće se komadom Nebojše Bradića „Noć u kafani Titanik“, pozorište „Zoran Radmilović“ iz Zaječara igraće “Transilvaniju“ u režiji Dragana Nikolića, a šabačko pozorište izvešće komad „Đavolijada“ u režiji Nikite Milivojevića.

Poslednjeg dana festivala u čast nagrađenih, pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja izvešće predstavu „Policajci“, u režiji Nebojše Dugalića.

 

(kraj)