Niška Banja promoviše svoju turističku ponudu u Vojvodini

NIŠKA BANJA – Na centralnim trgovima u Vršcu, Zrenjaninu i Beloj Crkvi Niška Banja predstavlja ovog vikenda turističke potencijale banje i grada Niša.
Poseta gradovima u Vojvodini deo je aktivnosti iz projekta „Niška Banja – banja za mlade“ koji pomažu slovenačka opština Šentjur i danski program LEDIB. Pomoćnik predsednika Gradske opštine Niška Banja i menadžer Dragan Jovanović ističu da će turistički potencijali ovog dela zemlje u Vojvodini biti predstavljeni u direktnom kontaktu sa građanima.

Čelnici Banje ističu da se organizacijom turističkog karavana privodi kraju projekat „Niška Banja – banja za mlade“ čija je ukupna vrednost 2,8 miliona dinara, a za koji je LEDIB obezbedio 70,5 odsto sredstava, odnosno dva miliona dinara.

 
– Na centralnim gradskim trgovima u Vršcu, Zrenjaninu, i Beloj Crkvi biće postavljeni štandovi sa promotivnim materijalom, a građanima će biti deljene brošure i prospekti o Niškoj Banji i Nišu. Biće tu i prospekata o Institutu za lečenje i rehabilitaciju u Niškoj Banji, a najveći deo promo materijala odnosiće se na terene za ekstremne sportove. Biće predstavljene poletne staze za paraglajding takmičenja u Koritnjaku i Sićevu, planinarenje u Jelašničkoj klisuri, planinski biciklizam, letnja regata na Nišavi, ski i snoubord takmičenja na skijalištu Bojanine vode i moto kros na Pločama, izjavio je Jovanović i dodao da će im podršku u organizovanju turističkog karavana dati i turističke organizacije gradova domaćina, a štandove će posetiti i predstavnici turističkih organizacija iz Rumunije. 
Jovanović je najavio da će delegacija opštine Niška Banja naredne nedelje organizovati turistički karavan i u gradovima centralne Srbije – Valjevu, Užicu i Čačku. Prema njegovim rečima ovi gradovi, kao i gradovi u Vojvodini, odabrani su za promociju Niške Banje i Niša jer su u proteklom periodu njihovi stanovnici bili česti korisnici banjskih turističkih usluga.