INTERNATIONAL JAZZ DAY BY NIŠVILLE – KONCERTI U 5 DRŽAVA I 10 GRADOVA

NIŠVILLE  danas obeležava Svetski dan džeza

Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno, sedmi put zaredom obeležiti Svetski dan džeza, 30. aprila, koncertima u 5 država i 10 gradova, u Srbiji i u gradovima u Srbiji i u Litvaniji, Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji.

Koncerti će biti održani, kako saopštavaju, u sledećim gradovima: Kaunas (LTU), Turn Severin (ROM), Sofija (BUL), Tirana (ALB), te u Srbiji – Novi Sad, Kladovo, Leskovac, Vranje, Bujanovac i Niš. Nišville će u svim gradovima predstaviti bendove sa niške i srpske jazz scene, a u većini gradova  priključiće im se domaći muzičari da bi se oficijelni program spontano pretvorio u jam session, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini.

Ovom prilikom, u Nišu i Novom Sadu održaće se dupli program koji uključuje dnevnu matine svirku i nastup bendova u klubovima.

U Novom Sadu će dnevni program biti održan u caffe restoranu Piknik pored Dunava, gde će nastupiti  DJ Master Flow / Jazzysad od 12h do 16h i & Đorđe M. Obradović Trio od 16h do 19h. Od 20:00h do 23:00h, na lokaciji „Bulevar Books“ knjižara biće održan celovečernji program, gde će biti postavljena izložba radova kultnog niškog fotografa Dušana Mitića Cara „Carski rez – izložba za poneti“, retrospektiva najboljih fotografija sa prethodnih Nišvila. Muzička podrška u večernjem programu će biti DJ Master Flow.

U Nišu će tačno u podne, u ponedeljak, 30.aprila u 12:00 časova biti održan matine koncert ispred Nišville Jazz Muzeja (Hamam) u Tvrđavi, gde će nastupiti sastav Stoned Heads, a biće postavljena i izložba umetničkih radova sa prethodnih izdanja Nišvila.

Celovečernji koncert u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu Feedbacki, od 21h. Nosioci programa biće Vlada Karadžov combo jazz band i DJ Loptica iz Niša , a predviđen je i tradicionalni jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.