Nove ulice i lice Pirota

PIROT – Za presvlačenje 14 gradskih ulica novim slojem asfalta i izgradnju nove saobraćajnice u dužini od jednog kilometra Sektor za NIP Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja odobrio je Pirotu 100 miliona dinara. Dodatnim sredstvima od 53 miliona dinara finansiraće I rekonstrukciju centralnog gradskog trga.

Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić naveo je da su  počeli radovi na izgradnji nove saobraćajnice takozvanog kružnog prstena koja će povezati postojeće gradske ulice sa novom ulicom i centralnom Energanom u naselju ’’Senjak’’. Vrednost ove investicije je 72 miliona dinara, od čega je 50 miliona dinara iz NIP-a a 22 miliona obezbedjuje opština.

„Rekonstrukcija centralnog gradskog trga je počela prošle godine i veći deo posla je završen. Radova u toku zime nije bilo, ali se oni nastavljaju čim vreme dozvoli. Na rekonstruisanom trgu, pored zelenih površina biće fontana, bina i oglasne table. Projekat je uradilo Javno urbanističko preduzeće Pirot. Na delu novih zelenih površina je svojevrstan izložbeni prostor sa tri skulpture poznatih vajara iz parka fabrike ‘’ Prvi maj’, pojasnio je Kostić.

 

(kraj)