Novi protest stanara zbog daljinskog grejanja

Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS ) iz Niša organizovaće danas u 17 časova protest ispred Gradske toplane i protestnu šetnju od tog preduzeća do Gradske kuće.

Povod za organizovanje novog protesta je Odluka o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom koju je minulog petka usvojila Skupština grada Niša.

U pozivu za protest koji je UPSS uputio gradjanima ističe se da je pomenuta odluka opasna i da su nakon njenog usvajanja korisnici daljinsko grejanja još bliži plenidbi plata, penzija, stvari i stanova.
Na današnjem protestu predstavnici UPSS-a zatražiće od gradske vlasti da stavi van snage Odluku o uslovima i načinu proizvodnje toplotnom energijom sve dok se o tom dokumentu ne organizuje javna rasprava.

Udruženi pokret slobodnih stanara proteklih dana je upozorio da je nova Odluka u suprotnosti sa zakonom i da gradjanima uskraćuje pravo na isključenje sa sistema daljinskog grejanja, a uz to ih i primorava da plaćaju isporučenu, a ne utrošenu toplotnu energiju.
B.Lj.