Novi sneg, problemi stari

VRANJE – Sneg koji u neprestano pada od sinoć, izazvao je dodatne probleme vranjskim putarima. Visina snežnog pokrivača u gradu je  oko 20 cm, ali je situacija daleko teža na Besnoj Kobili, Vlasini i u okolnim selima, gde snežni nanosi dostižu i do dva metra.  Saobraćaj se odvija otežano na svim magistralnim, regionalnim, lokalnim i seoskim putevima.

Na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije upućen je zahtev Republičkom štabu za produženje angažmana dodatnih radnih mašina za još deset dana.

Tokom dana, mehanizacija JP „Vodovod“ biće angažovana na čišćenju, najpre, ulica prvog i drugog prioriteta, a vozačima se savetuje dodatni oprez u vožnji.

Vranjska Direkcija za razvoj i izgradnju grada  odlukom štaba za vanredne situacije biće organizator velike akcije odvoženja snega sa gradskih saobraćajnica na parcelu koja se nalazi na kraju grada. Direktor ovog preduzeća Dragan Stojković apelovao je na građane  da sneg iz svojih dvorišta izbace na trotoar kako bi mašine u nedelju mogle da ga pokupe.

(Kraj)