Novinar i rok kritičar Peca Popović u Vranju

Dokumentarni film „Zarobljeno vreme“ je priča o jednom čoveku, jednoj zemlji, jednom vremenu, putovanje sa Pecom Popovićem kroz godine u kojima je rokenrol bio važan

Film „Zarobljeno vreme“ koji govori o legendarnom srpskom rok novinaru Petru Peci Popoviću, biče prikazan u četvrtak 13. decembra u Biblioteci „Bora Stanković“ u Vranju, u prizemnoj sali „Periodike“, sa početkom u 18 časova.

Dokumentarni film „Zarobljeno vreme“ je priča o jednom čoveku, jednoj zemlji, jednom vremenu, putovanje sa Pecom Popovićem kroz godine u kojima je rokenrol bio važan. Film je nostalgični „road trip“ po južnoslovenskom prostoru i zagubljenom vremenu, za razliku od većine biografskih filmova.

U filmu se pojavljuju najpoznatiji jugoslovenski muzičari o kojima je Peca Popović pisao i čije je karijere pratio, poput Kornelija Kovača, Gorana Bregovića, Žike Jelića, Momčila Bajagića-Bajage, Vlatka Stefanovskog i mnogih drugih.

Posle prikazanog filma uslediće razgovor sa autorom Milanom Nikodijevićem i Pecom Popovićem.

Film se snimao u šest država, a ekipa je obišla Beograd, Kragujevac, Sarajevo, Skoplje, Herceg Novi, Zagreb i Ljubljanu.

Petar Peca Popović jedan je od naših najpoznatijih muzičkih novinara, a prvi tekst je objavio 1967. godine.

Narednih pet decenija posvetio je pisanju o muzici u novinama i časopisima, ali i organizovanjem koncerata i popularizaciji rokenrola.

Neizbežni je akter svih velikih događaja i brojnih karijera najpoznatijih izvođača roka na prostoru nekadašnje Jugoslavije.