Novogodišnji pokloni za bebe u pirotskom porodilištu

PIROT – Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i direktor javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zoran Nikolić posetili su danas Porodilište pirotske Opšte bolnice i uručili poklone bebama rođenim krajem prošle i početkom ove godine.

Prvu bebu u novoj godini donela je na svet Sanela Marinković (24) iz  Dimitrovgrada juče oko 14,30 sati. Reč je o dečaku teškom 3,5 kilograma, koji je ujedno i njeno prvo dete.

Vasić je ponovio da pirotska opština izdvaja značajna sredstva za pospešivanje nataliteta.

“Ove godine ćemo po prvi put dodeliti i finansijsku pomoć za svako treće dete do njegove 18. godine, značajna sredstva smo izdvojili i za samohrane roditelje, uvećali smo sumu za prvorođeno dete i nezaposlene majke, uveli mnogo novih mera i nadam se da će one doprineti da se poveća natalitet“, kazao je Vasić.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolić je rekao da je ovo preduzeće društveno odgovorna firma i da pomaže lokalnu zajednicu, a načelnik Ginekološko- akušerskog odeljenja Miroslav Milev je kazao da se svake godine broj novorođene dece u pirotskom porodilištu smanji za 20.

„Pročle godine je rođeno 574 a pretprošle 594 beba. Ovaj gest je za pohvalu, ali je nedovoljno da bi se rešio problem bele kuge, jer je stanovništvo staro. Treba da se vodi borba da se omladina zadrži u Pirotu, zaposli i da se rađaju deca“, kazao je Milev.

(Kraj)