Odbojkašice Dubočice srebrne u Sloveniji

Na turniru Ljubljana Open 2019, koji je ove godine održan po osmi put, odbojkašice Dubočice koje su se takmičile u kategoriji kadetkinja i pionirki osvojile su drugo, odnosno četvrto mesto.

Od 04. do 06. januara, na turniru na kome je učestvovalo preko 60 ekipa iz sedam zemalja (Srbija, Italija, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Makedonija i Slovenija), u četiri starosne kategorije, kadetska ekipa Dubočice je poražena u finalu od ekipe Olimp iz Ljubljane rezultatom 2:0.

 

Trener Marjan Nikolić, zadovoljan rezultatima koje su postigle njegove odbojkašice izjavio je da je ovaj rezultat malo neočekivan i za njih u klubu, jer su pionirke i mlađe kadetkinje prijavili u kategoriji kadetkinja, a mlađe pionirke u pionirskoj konkurenciji, tako da su bili dosta mlađi od svojih protivnika.

„Svesno smo žrtvovali možda i zlatnu medalju na pionirskom takmičenju da bi pionirke igrale finale kadetskog i imale još jednu jaku utakmicu“, dodaje Nikolić,

 

 Iz Dubočice, kao poseban uspeh ističu i to što je u konkurenciji devojčica rođenih 2002. godine za najboljeg napadača proglašena Vanja Ivanović, rođena 2004. godine a za najboljeg dizača Jovana Stojanović, rođena 2003. godine.

Odbojkaški klub Dubočica i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u poslednje vreme beleži izuzetne rezultate pa su uspesi koje su postigle ove devojčice samo potvrda kvalitetnog rada u klubu i predstavljaju budućnost odbojke u Leskovcu i sporta Grada Leskovca.