Odbor za ljudska prava osudio zločin svog advokata

LESKOVAC – Odbor za ljudska prava u Leskovcu osudio je danas zločin koji je počinio advokat te nevladine organizacije Dragutin Vidosavljević (59) kada je juče oko podneva lovačkom puškom ubio svoju suprugu Oliveru (52).

“Ova organizacija, kojoj je ljudski život najveća svetinja, osuđuje zločin i izražava gnušanje nad svakim činom koji ga ugrožava ili, kao u slučaju našeg člana, uništava”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Odbora Dobrosav Nešić.

Uz “žaljenja i zaprepašćenje”, u saopštenju se podseća da je Vidosavljević počinio akt nasilja u partnerskim odnosima te da se upravo takvom nasilju godinama dosledno suprostavljao.

“Ovim činom Vidosavljević je svom sinu i društvu u kojem živimo naneo nenadoknadiv gubitak, a organizaciji koja ga je podsticala i podržavala u njegovim naporima da pomaže ljudima, neprocenjivu štetu”, dodaje se.

Ocenjuje se da je Vidosavljević uživao veliki ugled u pravosudnim krugovima i kod građana kojima je pružao besplatnu pravnu pomoć i da advokat Odbora nikada nije pokazivao znake nasilničkog ponašanja.

Vidosavljeviću, koji se juče sam predao policiji, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati i sutra će biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu.

(Kraj)