Održan izbor za najbolje sportiste Vranja

VRANJE – Na  tradicionalnoj manifestaciji  koja se po 45. put održava u Vranju  proglašeni su najbolji u vranjskom sportu.Laskava tizula  najbolji sportista Vranja  pripala je kik bokseru Miroljubu Nedeljkoviću, članu kik boks kluba “Junior”. Ovo je njegovo drugo priznanje za najboljeg sportistu jer je i prošle godine imao najbolje rezultate. U konkurenciji dama najbolja sportiskinja Vranja je Dragana Sretenović kik bokserka ekipe Vranja. Ona je u protekloj godini postala juniorski prvak Evrope. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je gradski klub u malom fudbalu” Vranje”, član Prve Futsal lige Srbije, u prošloj godini finalista Kupa Srbije i stabilni član elite srpskog malog fudbala. Nagrada za životno delo u oblasti sporta dodeljena je Đorđu Kostiću, nastavniku fiskulture u penziji.Za sportskog radnika godine proglašen je Dragan Ristić, predsednik streljačkog kluba Vranje.

Godinama u streljaštvu kao tekmičar i funkcioner deo je pun doprinos u razvoju ovog sporta u Gradu. Dušan Stevanović je najbolji sportski stručnjak, trener.  U rekreativnom sportu nagrada je dodeljena u ekipnoj konkurenciji mesnoj zajednici Pavlovac za razvoj fudbala i planinarima Maji Mitić i Ninoslavu Trajkoviću. Za rezultate u školskom sportu nagrade su dobile ekipe osnovnih škola Branko Radičević, Dositej Obradović, Gimnazija Bore Stankovića i Medicinska srednja škola, a Mikica Stanojković, Katarina Rangelov, Nikola Strugar i Melanija Zdravković u pojedinačnoj konkurenciji.

Komisija za izbor je dodelila i specijalno priznanje za sportistu grada Vranja za 2011. godinu Marjanu Stamenkoviću koji je na Specijalnoj olimpijadi u Atini osvojio bronzanu medalju u plivanju. I 35 mladih takmičara iz pojedinačnih i ekipnih sportova je dobilo priznanja za sportske nade grada Vranja.

(Kraj)