Održani “Dani kruške” u Miroševcu

Manifestacija „Dani kruške“ u Miroševcu održana je danas po četvrti put u velikoj sali Doma kulture na kojoj se okupio veliki broj proizvođača ovog voća.

Ovu manifestaciju otvorila je zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović i tom prilikom istakla da se kruška na teritoriji grada Leskovca gaji na 532 hektara, a najveće površine pod kruškom su upravo u vučjanskom kraju.

“Danas je dobra prilika da proizvođači prikažu najbolje od ovog voća, da dobiju korisne savete od stručnih službi i osvoje vredne nagrade koje će im svakako pomoći u unapređenju proizvodnje. Lokalna samouprava je svesna da Vam je finansijska podrška grada od neizmernog značaja i zato se, iz budžeta Grada, stalno izdvaja sve više novca za poljoprivredu”, rekla je u svom obraćanju Ranđelovićeva.

Ona je podsetila da je lokalna samouprava ove godine izdvojila za poljoprivredu iznose oko 64 miliona dinara, dok će za subvencije poljoprivrednih proizvođača biti izdvojeno oko 24 miliona dinara.

Ispred Mesne zajednice „Miroševce“ obratio se sekretar Danijel Ristić, zahvalivši se gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću i Lokalnoj Samoupravi na podršci koju pružaju poljoprivrednim proizvođačima i mesnim zajednicama.

U okviru „Dana kruške“ organizovano je takmičenje u brzoj pripremi krušaka za kompot, a dodeljene su i nagrade za najveću površinu na kojoj se uzgajaju kruške , za najlepšu gajbu krušaka.