Operske arije Dragane Moles i Marka Folera

 PIROT- Opeskim arijama koje su izvodili sopran iz Italije Dragana Moles i tenor iz Australije Mark Fowler (Mark Foler) večeras je u prepunoj sali  pirotskog Doma kulture  počela nova koncertna sezona.

Nišlijka Dragana Moles, koja živi i radi u Italiji pirotska publika poznaje  jer je već nastupala u ovom gradu. Zadovoljna prijemom pirotske publike, Dragana Moles je izjavila da je zadovoljna publikom.

–          Malo ljudi se trudi da nauči mlade generacije i da im otvori vrata čarobnog sveta klasične muzike. Mene klasična muzika nasmeje, rasplače i rastuži. Želim da to podelim sa drugima’’, kazala je posle koncerta Dragana Moles, dodajući da će rado opet doći u Pirot jer je publika voli.

Dragana Moles i Mark Foler uz klavirsku pratnju Svetlane Dejanović Avramović, Tijane Jovev koja je svirala flautu i Mihajla Jovanovića koji je svirao violinu, su veceras pevali operske arije iz opera Verdija, Donicetija, Mocarta, Pučinija, Lehara, Kurtisa.

Urednik programa u Domu kulture Nebojša Icić je rekao da su na pravi način počela koncertna sezona.

‘’ Dragana Moles, rodjena Nisslijka , dolazi iz Italije i sa sobom je dovela svog prijatelja iz Australije. Imaćemo još novih iznenadjenja tokom koncertne sezone 2012/2013. godine’’, rekao je Icić.

Ulaz za koncert je bio besplatan.