Opljačkani stranci kod Leskovca u međunarodnom vozu 334

Petnaestak stranih državljana oplačkano je jutros u putničkom vozu kod Leskovca, koji je saobraćao na relaciji Solun-Beograd, potvrdio je „Jugmedii“ putnik iz tog voza R.J., koji je zahtevao da mu se ne navodi puno ime i prezime.

Putnicima, među kojima je bilo i Francuza, ukradeni su novac, foto aparati, kamere i mobilni telefoni, između 7 i 8 sati, na gotovo, kako tvrdi naš sagovornik, filmski način.

Oni su spavali, a kada su se probudili primetili su da su opljačkani iako su im sve stvari bile na mestu. Sa nekima od njih sam razgovarao. Rekli su da su zapanjeni kako nisu mogli da primete pljačku, pa ja mislim da je to uradila organizovana grupa, koja je prethodno omamila putnike“, pretpostavlja ovaj Beograđanin.

Stranci su krađu prijavili policajcima koji su ušli u voz na stanici u Nišu.

Međunarodni voz Solun – Beograd staje i u Leskovcu. Po redu vožnje on je trebalo da stigne u grad na Veternici noćas oko 2,41 sat. Operateri „Železnice Srbije“, s kojima smo razgovarali telefonom, nisu mogli ni da potvrde ni da demantuju vest o pljački.

Inače, ovaj međunarodni voz je danas stigao u Beograd  oko 15,30, a do velikog kašnjenja je došlo jer se lokomotiva na graničnom prelazu između Makedonije i Srbije dva puta kvarila.