Veliki uspeh na XIX manifestaciji „Biser mora“ koja je održana od 19. do 23. marta u Supetaru na ostrvu Brac u Hrvatskoj postigao je tim „UUTP Zoran Mirašević“ iz Niša na „XIX Biseru mora“. Ekipa iz Niša imala je petoro takmičara pod vođstvom, sudije i Master šefa Dragana Stojimenovića Đure, koji je sa Milanom Dinovim održao master klas, u pripremanju jela sa roštilja i nacionalne kuhinje.
Sa „Bisera mora“ ova petočlana ekipa donela je u Niš ukupno 13 medalja, osvojenih u veoma jakoj konkurenciji, naročito u kategorijama artistika i svečane torte.
Bilans medalja je sledeći: 7 zlatnih medalja, 2 srebrne i 4 bronzane.
Irena Antić istaknuti poslastičar sa radom u marcipanu „Devojka na podijumu“ zlatna medalja. Pripremanje deserta u boksu, (priprema na licu mesta) čokoladni tart s jagodama, bronzana medalja. Veganska kuhinja, srebrna medalja.
Danijela Veljković, takmičar i pomoćni sudija u suđenju poslastica u kategoriji artistika dve zlatne medalje za radove „Nakit – damski set“ i „Faberžeovo jaje“ a u kategoriji rad u marcipanu za radove „Orlovo gnezdo“ i „šumska idila“ jedna zlatna i jedna bronzana medlja.
U kategoriji rižoto Danijela je stigla do bronzane medalje.
Aleksa Jeremijić kuvar, u kategoriji pripremanje piletine bronzana, pripremanje ribe srebrna medalja.
Jovan Pejković poslastičar, kategorije: Svečana torta zlatna medalja, kategorija rad u marcipanu „Morsko dno“ zlatna medalja.
Mihajlo Stojanović kuvar, kategorije: piletina, zlatna medalja. Pripremanje ribe bronzana medalja.
U razgovoru za Jugmediu Danijela Veljković kaže da je nastup njihove ekipe bio je izuzetno zapažen.
“Naročito je bio posećen master klas gde su mnogobrojni posetioci mogli da degustiraju jela sa roštilja i uživaju u srpskoj nacionalnoj kuhinji”, rekla je Danijela.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!