Osnovna škola “Vožd Karađorđe” dobija svoju prvu fiskulturnu salu

Druga završna faza izgradnje fiskulturne sale u dvorištu Osnovne škole “Vožd Karađorđe” počela je danas, a rok za završetak radova je 90 dana.

Radovi na izgradnji počeli su 2016. godine, a za prvu fazu koja je kompletno završena iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 10,7 miliona dinara.  

“S obzirom da naša deca previše vremena provode pored kompjutera i televizora, prioritet lokalne samouprave je fizička aktivnost i izgradnjom ove sale, oni će moći da imaju adekvatne uslove za razvoj svog tela. Danas počinjemo završnu fazu, a sam finansijski iznos biće mnogo veći nego početni, skoro 24 miliona dinara”, izjavio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović dodaje da je veliko zadovoljstvo što će nakon 29 godina, ova škola konačno dobiti svoju salu, koja godinama stoji kao problem.

“Sigurna sam da smo jedna od retkih loklanih samouprava koji sa malo para dajemo veliki efekat. U toku ove nedelje potpisao sam ugovor i sa Ministarstvom sporta i omladine za kompletan završetak hale “Partizan”, negde oko 66 miliona treba da izdvojimo ali mi smo se spremni koliko god da treba, samo da ove godine završimo i taj objekat kompletno”,  najavio je Cvetanović i dodao da su ova dva kapitalna objekta, kada je u pitanju sport.

Izvođač radova je Centum iz Leskovca

 

Direktorka Aleksandra Milosavljević ističe da se nada da će deca na jesen napokon ući u salu I nastavu fizičkog izvoditi u novim uslovima.

“Trenutak izgradnje i sam početak radova inicirao je gradonačelnik, uz stručnu podršku ljudi iz Javnog preduzeća za “Urbanizam i izgradnju”, koji su pomogli da se uradi tehnička dokumentacija i da se postupak sprovede u delo. Ova izgradnja fiskulturne sale koliko znači meni , mnogo više znači našim učenicima i roditeljima ali i čitavom naselju. Ovo je značajan korak u razvoju ovog dela grada”, kazala je direktorka.

 

Osnovna škola “Vožd Karađorđe” počela je sa radom 1989. godine, a sada broji 780 učenika iz Radničkog, Ohridskog i iz naselja Slavka Zlatanovića.