Otvoren „Zlatni puž“

VRANJE – U prepunom atrijumu Omladinskog kulturnog centra u Vranju, u prisustvu brojnih zvanica, ljubitelja animacije i autora filmova, svečano je  večeras otvoren 4. svetski festival Dečjeg animiranog filma „Zlatni puž 2015″. Prisutnima su se obratili direktorka Škole animiranog filma Snežana Trajković,a u ime Ambasade SAD i Ministarstva kulture Republike Srbije Stejša Klifton i Dimitrije Tadić.

Festival je zvanično otvorio gradonačelnik Vranja Zoran Antić ističući da je vranjska Škola animiranog filma jedinstvena, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu.

„Ova ustanova će sledeće godine proslaviti 30. godišnjicu od svog osnivanja“, dodao je on. Antić je takođe rekao da je Vranje, organizacijom niza kulturnih, pozorišnih i muzičkih večeri, ovog leta prestonica kulture. Tokom festivala, od 224 pristigla animirana filma dece i mladih iz celog sveta, biće prikazana 73 filma, od kojih 40 u takmičarskom delu,a 33 u revijalnom. Organizaciju festivala pomogli su Grad Vranje, Ministarstvo kulture, ambasada SAD i Italijanski institut za kulturu iz Beograda.

Izvor: Grad Vranje