Perišić gradonačelnik, Ilić predsednik Skupštine

NIŠ – Poznati kardiolog Zoran Perišić (SNS)  izabran je danas na konstitutivnoj sednici glasovima odbornika svoje stranke, SPS i URS za novog gradonačelnika Niša. Prof.dr Mile Ilić zadržao je svoju poziciju predsednika Skupštine grada.

Ove tri stranke imaju 38 od 61 mandat u Skupštini grada a planiraju da u vlast uključe I DSS sa četiri odbornika da bi dostigli stabilnu dvotrećinsku većinu.

Konstituisani su i ostali organi vlasti, osim zamenika gradonačelnika koga će Perišić naknadno predložiti. Po koalicionom sporazumu ta pozicija pripada naprednjacima.

Za zamenika predsendika Skupštine izabran je Nenad Stanković (URS), za sekretara Ivan Nikolić (SPS), a za njegovog zamenika Jelena Žarić (SNS)

Gradski većnici će biti naprednjaci Miloš Banđur, profesor Srđan Aleksić, advokat Predrag Savić, građevinski inženjer ali i Milan Pešić, profesor, Mihajlo Zdravković, diplomirani ekonomista i Nenad Gašević, diplomirani pravnik ispred URS, socijalisti Srđan Vasković, diplomirani pravnik i prof.dr Žarko Ranković i profesor na Elektornskom fakultetu Branislav Ranđelović (PUPS).

LDP je kritikovao što u Gradskom veću nema nijedne žene.

(Kraj)