Peticija za bebe

PIROT – Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić danas je u centru grada potpisao peticiju za ukidanje PDVa- i ograničavanje marži na bebi opremu, hranu i pelene u okviru akcije i humanitarne kampanje ‘’Bitka za bebe’’ i tom prilikom rekao da je borba za natalitet najveći problem koji predrtoji u narednim godinama. Peticiju je potpisao i zamenik predsednika opštine Branislav Kostić.

„To država nije ozbiljno počela da rešava i zato smo potpisali ovu peticiju.To je jedan od koraka da se najosnovnije namirnice i oprema sve za bebe oslobode plaćanja PDV-a i da se na taj način smanje troškovi podizanja beba u prvim mesecima njihovog života, rekao je Vasić i podsetio da su u budžetu opštine planirali smo značajna sredstva za najmladje.

„ Svakoj prvorodjenoj bebi dajemo novčani dodatak od 8.000 dinaar, nezaposlenih majkama umesto 6 meseci novčano pomažemo 12 meseci. Svakoj porodici koja ima troje dece za treće dete do njegove 18 godine isplaćujemo naknadu od 3.000 dinara. Pomažemo i blizanačke trudnoće. Počeli smo da isplaćujemo dodatak za samohrane roditelje. Treće dete ima besplatan smeštaj, udžbenike i užinu.

 

(kraj)