Petlići Dinama drugi na turniru u Nemačkoj

Petlići vranjskog Dinama osvojili su drugo mesto na turniru u nemačkom gradu Ausgburgu na kome je učestvovalo pet ekipa, od kojih su četiri bile iz Nemačke.

Po sistemu svako sa svakim, mali Dinamovci odigrali su četiri utakmice, dve nerešene, i to obe rezultatom 0:0, a dve su pobedili sa 3:0, odnosno 1:0.

“Bez primljenog gola, ali uz slabiju gol razliku, osvojili smo drugo mesto, i to je za svaku pohvalu”, kažu iz Nemačke petlići Dinama koji su imali prilike da obiđu stadion Bajerna iz Minhena.

Prema rečima jednog od roditelja, u Augsburgu se igralo na odličnim terenima i u perfektnim uslovima.

“To za decu predstavlja veliko iskustvo i uspomenu koja će im biti urezana za ceo život”, rekao je jedan od roditelja, koji su, uz veliku pomoć trenera Dragana Antanasijevića, finansirali put i boravak u Nemačkoj.

Ono što se na kraju pitaju roditelji je „da li će ikada dečaci u svom gradu imati makar približne uslove za bavljenje sportom kao njihovi vršnjaci iz Nemačke”.

“Sve pohvale idu na račun trenera Antanasijevica koji je ovu misiju zacrtao sebi i ispunio je. Trener, njegovi roditelji i rodbina koji žive u Augsburgu, dečake su prihvatili kao svoju decu i oni su se osećali kao kod svoje kuće”, ističu iz kluba.