Pirotski “Tigar” poslovao s dobitkom

PIROT – Kompanija “Tigar” a.d. zabeleđila je dobit od 18,8 miliona u svom poslovanju za 2015. godinu, prvi put posle duži niz godina.

Ovo je danas saopšteno na redovnoj sednicu Skupštine akcionara, na kojoj su usvojeni finansijski izveštaji za 2015. godinu, izabran nezavisni revizor za 2016. godinu, usvojene izmene Statuta kompanije i imenovan novi član Nadzornog odbora Nikola Radenković.

Prema rečima generalnog direktora Branislava Čurića, najznačajniji pokazatelji poslovanja EBIT i EBITDA i nakon 2015.godine nastavljaju rast i pokazuju trend stabilizacije poslovanja ove kompanije.

“Ono što predstavlja opterećujući faktor tekućeg poslovanja su obaveze iz ranijeg perioda koje se moraju finansirati na način kako je predviđeno UPPR-om.  Iza nas je jedna faza u konsolidaciji sistema koja je obuhvatala niz aktivnosti od kojih su najvažnije  izrada i pravnosnažnost UPPR-a, racionalizacija poslovanja po svim osnovama, stabilizacija tržišne pozicije i stvorene mogućnosti za nastup na novim tržištima pre svega u izvozu”, kaže Čurić.

Kao značajnu činjenicu on ističe izgradnju novog objekta fabrike za proizvodnju gumenih smeša površine 1.780 metara kvadratnih , što predstavlja investiciju vrednu 1,2 miliona evra finansiranu iz sopstvenih sredstava.

Zoran Panić