PLIVANJE Pobedu odnele škole „Josif Kostić“ i Gimnazija

U organizaciji Gradskog savez za školski sport leskovac i pomoći Plivačkog kluba “ Leskovac “ danas je na leskovačkim bazenima odžano takmičenje školaraca kod dečaka i devojčica u plivanju, a nadmetanje je ponelo karakter okružnog jer je učestvovala i Tehnička škola “Vožd Karađorđe“ iz Lebana.

Takmičilo se preko 200 deteta iz osnovnih i srednjih škola u disciplinama 50m kraul, prsno, leđno i delfin, a kod srednjoškolaca iste discipline, ali su se takmičili na 100metara. 

Kategorije su prvi put ove godine podeljene drugačije u odnosu na prethodne godine i sada u se takmičili osnovci prvog i drugog razreda, sledeća kategorija je treći i četvrti razred, nakon toga peti, šesti, sedmi I osmi razred – posbno.

Kod srednjih škola kategorije su bile podeljene na prvi i drugi razred, a sledeća kategorija je bila kod trećeg i četvrtog razreda.

Najuspešnija škola po osvojenim prvim, drugim i trećim mestima, bila je osnovna škola “Josif Kostić” iz Leskovca sa osvojenih 10 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane medalje. Na drugom mestu je osnovna škola “Svetozar Marković” sa osvojenih 7 zlatnih, 8 srebrnih i 4 bronzanih medalja. Na trećem mestu je osnovna škoa “Trajko Stamenković” sa osvojenih 7 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane medalje.

Kod srednjih škola, najbolja škola je Gimnazija, na drugom mestu je Tehnička škola “Rade Metalac“ i na trećem mestu “Medicinska škola

(kraj)