Počela akcija prikupljanja potpisa za smenu lokalne vlasti (VIDEO)

Ujedinjena vranjska opozicija, odbori Demokratske stranke, Pokreta „Dosta je bilo“, „Dveri“, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Socijaldemokratske stranke organizovali su danas uličnu akciju prikupljanja potpisa za smenu lokalne vlasti.

Lider gradskog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) u Vranju Igor Andonov, ističe da je cilj ove akcije da se ukaže građanima šta je SNS uradila za dve godine svoje vladavine i šta su to Vranjanci dobili, a šta izgubili ovom vladavinom.

https://www.youtube.com/watch?v=EB8e9tt_X5o&feature=youtu.be

„Bilo je mnogo obećanja, ali nažalost, neispunjenih. Nema nijedne nove investicije, dve godine bez komunalnog programa, a to se u Vranju nikada nije desilo. Ništa nije urađeno za ove dve godine, osim brojnih svakodnevnih afera koje smo nabrojali na flajerima“, navodi Andonov.

Prvi put, kako kaže, u Vranju se opozicija ujedinilia, i prvi put se dešava da su zaboravljene sve međusobne ideološke razlike.

„Ovde su stranke levice i stranke desnice, apsolutno je to za nas nebitno. Mislim da je ovo veliki dan za Vranje, a ovo radimo i zbog toga što je za ove dve godine zavladao veliki strah u gradu. Ljudi se plaše bahate vlasti koja ne preza ni od čega. Zato smo se okupili i zajedno delujemo i delovaćemo u narednom periodu. Sakupljaćemo potpise za smenu ove vlasti, za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora“, ističe Andonov.

Akcija je počela na šetalištu u centru grada u 11.55 časova, ali je kiša koja nije prestajala da pada omela skup, pa su se stranački aktivisti razišli nakon nekog vremena, ali su najavili da će potpise sakupljati i narednih dana.

„Ovo je prva akcija, ali mi ćemo nastaviti dalje da delujemo i da ukazujemo građanima na sve ono što je loše. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku građana i da će ovoj pošasti konačno doći kraj“, zaključuje Andonov.

Poverenik Pokreta slobodnih građana (PSG) Vranje Nemanja Nuhijević, kaže da je u flajerima navedeno svo ono što je SNS obećala u predizbornoj kampanji 2016. godine da će uraditi, a ništa od toga nije ispunjeno.

„Sakupljaćemo danas ali i ubuduće potpise povodom raspisivanja vanrednih lokalnih izbora koji su neophodni jer je ovo najgora vlast u istoriji Vranja. Da bismo sve ovo postigli, tražimo podršku naših sugrađana“, istakao je Nuhijević.

A, slučajno ili ne, istog dana, ispred pošte u centru Vranja, akciju su organizovali predstavnici i aktivisti SNS koji su delili svoj propagandni materijal i razgovarali sa građanima.