Počela žetva ječma na vranjskim poljima

Na vranjskim poljima je počela ovogodišnja žetva ječma. Poljoprivrednici žure da ovaj posao što pre privedu kraju kako bi na vreme otpočeli i žetvu pšenice. Dok kombajnom skida zreli ječam sa svojih njiva Dejan Ivanović, iz sela Korbevac, stalno gleda u nebo strahujući da odnekud ne naiđe kakav gradonosni oblak koji može da mu uništi sav ovogodišnji rod.

Kaže da mu je poslednja kiša odložila žetvu ječma za nekih sedam dana i da će se to negativno odraziti na konačan prinos zato što je klas ječma zbog visoke zrelosti počeo da opada. Ivanović je ipak zadovoljan prinosom koji se na njegovom imanju kreće u visini od 4,5 tona po hektaru, a što će mu omogućiti da podmiri sve svoje potrebe.

“Mislio sam da će prinosi biti manji zato što smo u fazi nalivanja zrna ječma imali sušu. Međutim, kada je pala kiša stanje se znatno popravilo, tako da zahvaljujući primeni svih agrotehničkih mera sada ostvarujem zadovoljavajuće prinose”, kaže Ivanović.

Ivanović takođe očekuje da i ove godine, posleSvetog Jovana, počne sa žetvom pšenice. Ističe da su polja pod pšenicom u vranjskom kraju u dobrom stnju i da će se prinosi kretati od 4,5 do 5 tona po hektaru.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar