Počinje trka za najzaslužnije Nišlije u ovoj godini

Grad Niš raspisao je konkurs za dostavljanje predloga za dodelu najvišeg gradskog priznanja, nagrade „11. januar“.  Ova nagrada dodeljuje se za izuzetna dostignuća koja afirmišu grad Niš u privredi, umetnosti, nauci, medicini, arhiteturi i urbanizmu, novinarstvu, obrazovanju, sportu i drugim oblastima značajnim za grad, a može biti dodeljena pojedincu ili grupi. Prema tekstu konkursa, predlog za dodelu Nagrade može podneti svaki građanin ili pravno lice. Nagrada “11. januar“ sastoji se od diplome, statuete „Oslobodiocima Grada Niša“ i novčanog iznosa, a biće uručena na svečanoj se sednici Skupštine grada

Prošlogodišnji dobitnici najvišeg gradskog priznanja bili su prof. dr Stojan Bogdanović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu, mr Perica Donkov, vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu, tim „Projekta uvođenja i razvoja kardiohirurgije u Kliničkom centru Niš“ i Savez izviđača Grada Niša. Ovo priznanje posthumno je dodeljeno i Petru Seratliću, dugogodišnjem sportskom radniku.


Predlozi se mogu dostaviti od 1. do 15. decembra 2011. godine, na adresu: Skupština Grada Niša, Sekretaru Skupštine Grada, sa naznakom “Za Komisiju za nagrade Grada Niša“, ulica Nikole Pašića broj 24, ili u elektronskoj formi na e-mail: komisije.sg@gu.ni.rs.