Podrška HELP -a samozapošljavanju i preduzetništvu u Pirotu

Nemačka organizacija HELP realizuje u Pirotu projekat pod nazivom “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“, a danas je održana prva prezentacija u drugom krugu podrške samozapošljavanju i preduzetništvu kroz ovaj projekat.

Ovaj projekat HELP realizuje uz podršku nemačke Vlade, a sprovodi se u šest gradova u Srbiji, medju kojima je i Pirot.

Onima koji su zainteresovani za pokretanje i proširivanje mikro i malih biznisa na raspolaganju su grantovi u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra, kao i poslovne i stručne obuke i mentorska podrška tokom trajanja projekta

Obaveze korisnika koji potpišu ugovor o donaciji su finansijsko učešće u iznosu od 20 posto od vrednosti opreme, 8 sati rada u korist lokalne zajednice, registracija delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Srbije i dodatno zapošljavanje jednog radnika, kao i pohadjanje poslovnih obuka koje organizuje Help.

Druga prezentacija u Pirotu biće održana u ponedeljak, 16. aprila u svečanoj sali Gradske uprave.

Naredna je u utorak u klubu MZ sela Temska. U četvrtak iduće nedelje je prezentacija u Domu kulture u Krupcu. Poslednje nedelje aprila biće održane još tri prezentacije, 23. aprila u OŠ “Vuk Karadžić“ u selu BarjeČiflik, a 25. i 27. aprila u svečanoj sali Gradske uprave Pirot. Ukupna vrednost projekta za gradove Leskovac, Medvedju, Niš, Svrljig, Pirot i Mionicu je bilizu tri miliona evra.