Pokret Dosta je bilo ostao bez odbornika u Skupštini grada Niša

Pošto je četvoročlana odbornička grupa napustila Pokret i oformila novu odborničku grupu pod nazivom „Niška inicijativa“.

U saopštenju koje su dostavili medijima, odbornici su istakli da su se na ovaj korak odlučili „usled nepomirljivih razlika u političkom mišljenju i doživljavanju osnovnih vrednosti na kojima bi Pokret trebalo da funkciniše, kao i usled mnogih pokušaja da centralu u Beogradu upozore na probleme i nepravilnosti u radu Gradskog odbora u Nišu“.

Formiranje nove odborničke grupe predstavlja pokušaj da odbornički mandati i dalje budu u funkciji zastupanja interesa gradjana u gradskom parlamentu, ali pod uslovima pod kojima su odbornici Pokreta i ušli u politiku, a to su, pre svega, borba protiv partokratskog sistema, uvodjenje principa transparentosti na svim nivoima, kao i decentralizacija„, rečeno je u saopštenju.

U dopisu se takođe navodi da će odbornici, sada „Niške inicijatve“, biti spremni na saradnju sa svim opozicionim snagama na lokalu sa kojima se nalaze u zajedničkoj borbi protiv osione i bahate vlasti, koja nije rešila brojne probleme grada Niša i ne radi u korist gradjana.

Naš cilj jeste jasan fokus na probleme funkcionisanja grada u svim sferama javnog života, ali i mnogo ozbiljniji rad sa gradjanima na terenu, njihovo informisanje i aktivno uključivanje u politički život grada„, navodi se u saopštenju odborničke grupe koju čine Radmila Popović, Dragoslav Petrović, Srdjan Nonić i Dejan Petković.