Policija hapsila i treznila pijane vozače

NIŠ – Saobraćajna policija zadržala je dvojicu vozača iz Svrljiga i Niša koji su imali više od 3,09, odnosno 3,35 promila alkohola u krvi.

Saobraćajci su juče zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, zadržali V.Ž.(24) iz okoline Svrljiga. Prilikom kontrole saobraćaja u Svrljigu oko 16 časova V.Ž. je zatečen da upravlja putničkim vozilom marke „Audi“, niških registarskih oznaka, bez odgovarajuće dokumentacije, da je pod dejstvom alkohola u iznosu od 3,35 promila, kao i da ne poseduje lične isprave.
Po isteku mere zadržavanja, V.Ž. je odveden sudiji za prekršaje, koji mu je zbog navedenih prekršaja izrekao kaznu zatvora u ukupnom trajanju od 40 dana, nakon čega je sproveden u KPZ Niš.

Takođe, prilikom kontrole saobraćaja u Nišu, na Vizantijskom bulevaru, D.S. je zatečen da upravlja putničkim vozilom marke „Jugo“, niških registarskih oznaka, pod dejstvom alkohola, u iznosu od 3,09 promila. Po isteku mere zadržavanja, D.S. će sa zahtevom za pokretanje prekršajnog postupka biti sproveden sudiji za prekršaje.

Policijska uprava u Nišu apeluje na sve vozače, da ne upravljaju vozilima u saobraćaju pod dejstvom alkohola i da će u narednom periodu, saobraćajna policija sprovesti rigorozne kontrole svih učesnika u saobraćaju.

(Kraj)ena