Policija pretresala lokale, stanove…

Policija je alkotestirala 2060 vozača i isključila 50 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je deset zadržano na trežnjenju.

NIŠ – Policija je tokom vikenda, sprovela opsežnu akciju na suzbijanju svih vidova kriminaliteta na području Niša.

Legitimisala i kontrolisala 426 osoba, izvršila kontrolu 17 ugostiteljskih objekata, pet trgova i parkova i pronašla tri osobe po poternici.

Policija je na žurci, na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, u subotu, 13. juna, pronašla 0,9 grama marihuane, 0,6 grama hašiša i dve tableta ekstazija i protiv četiri osobe podnela krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge, dok je protiv jedne osobe podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti.

Takođe, policija je izvršila pretres na četiri lokacije, i u jednoj porodičnoj kući, pronašla oko 17 grama marihuane i jednu tabletu ekstazija, zbog čega će protiv dve osobe biti podnete krivične prijave, u redovnom postupku, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge. Policija je, obilaskom parkova, kod maloletnika pronašla nož i protiv njega podnela prekršajnu prijavu iz Zakona o oružju i municiji.

U toku akcije, policija je otkrila i sankcionisala 274 vozača zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa, od čega je zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano 57 vozača. Policija je alkotestirala 2060 vozača i isključila 50 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je deset vozača zadržano na trežnjenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem koordiniranih akcija na području grada i Nišavskog okruga.

(Kraj)