Policija pretresala stanove I kafane

NIŠ – Tokom vikenda policija je prekontrolisala 301 osobu, 27 putničkih motornih vozila i 30 ugostiteljskih objekata i po naredbi Višeg suda u Nišu pretresli četiri stana.

Policija je, prilikom pretresa stana dvadesetdvogodišnjeg muškarca pronašla praškastu suspstancu, za koju se sumnja da je opojna droga i protiv njega podnela krivičnu prijavu, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

Zbog sumnje da je polomio saobraćajno ogledalo, u okolini Niša, protiv dvadesetsedmogodišnjaka je podneta krivična prijava za krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Pregledom lica i putničkih vozila policija je pronašla tri noža, dve palice, jednu metalnu cev i protiv šest osoba podnela prekršajne prijave iz Zakona o oružju i municiji. Takođe, prekršajne prijave iz Zakona o ličnoj karti podnete su protiv četiri osobe koje, zbog nenošenja lične karte.

Saobraćajna policija alkotestirala je 3.305 vozača, iz saobraćaja isključila 44, a četiri zadržala na trežnjenju. Zbog prekoračenja brzine kretanja podneta je 101 prekršajna prijava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće sa sprovođenjem pojačanih akcija na području koje pokriva Policijska uprava u Nišu.