Pomoć za najugroženije

NIŠKA BANJA – Socijalno najugroženiji meštani Niške Banje  dobili su u protekla dva dana humanitarnu pomoć koju su zajednički obezbedili Crveni krst, Okružni štab za reagovanje u vanrednim situacijama i Gradska opština Niška Banja. 

 Zamenik šefa Kriznog štaba GO Niška Banja Bobana Živković izjavio je da je opština za socijalno ugrožene stanovnike obezbedila hiljadu kilograma brašna, Crveni krst 40 ćebadi, a Okružni štab  po 100 kilograma šećera I pirinča, 100 litara zejtina i osam paketa suhomesnatih proizvoda. 

Prema Živkovićevim rečima Krizni štab opštine Niška Banja zatražio je od Okružnog štab za reagovanje u vanrednim situacijama 100 metara ogrevnog drveta i deset šporeta na čvrsto gorivo. Živković kaže da zbog izuzetno hladne zime jednom broju meštana banjske opštine ponestaje ogrev, tako da bi ovaj zahtev trebalo da bude ispunjen.

Gradska Opština Niška Banja jedna je od pet opština u Nišavskom okrugu koje su dobile pomoć Republičkih robnih rezervi namenjenu opštinama ugroženim snegim.

 

(kraj)