Posetioci revije kulinarstva uživali u ukusima i mirisima riblje čorbe

Foto: Sajt grada Prokuplja

U okviru obeležavanja „Svetog Prokopija“ slave grada Prokuplja sinoć je održana tradicionalna ribolovačka revija kulinarstva – pripremanje riblje čorbe za građane, koja od prošle godine više nema takmičarski karakter.

Ova manifestacija u organizaciji Grada Prokuplja i Udruženja rekreativnih ribolovaca „Bistro“ koja tradicionalno ima dobar odziv ribolovaca iz Toplice i Niškog regiona, ove godine u Prokuplju je održana po sedmi put.

“Imamo 15 ekipa koje su prijavile učešće u pripremanju riblje čorbe uglavnom iz prokupačkog kraja ali i iz drugih mesta širom Topličkog okruga, iz  Niša i okoline”, rekao je predsednik ribolovačkog Udruženja „Bistro“ Srđan Radosavljević.

I ove godine se ekipama u pripremanju riblje čorbe pridružila i ekipa Vojske Srbije, kao i najmlađa ekipa ribolovaca iz Draganje.

“Većina učesnika je sa nama od samog početka, a raduje me da nas je iz godine u godinu sve više i da nam se pridružuje sve više ribolovačkih i kulinarskih ekipa i van Topličkog okruga, kao i mladi koji žele da nastave tradiciju ovog lepog druženja”, kazao je Radosavljević.

Među uglavno muškim ribarskim kulinarima istakla se i jedna ženska ekipa „Auto servisa“ iz Đakusa, a zapažena je i tročlana ekipa ribolovaca  iz Niša koji su se u spremanju riblje čorbe na ovom takmičenju oprobali po prvi put.

“Čuli smo za ovu manifestaciju i došli da vidimo kako to izgleda”, rekli su gosti iz Niša i dodali da su iznenađeni velikim odzivom i oduševljeni idejom, tako da će se pridružiti akciji i sledeće godine.

Za pripremanje riblje čorbe svaka ekipa je od organizatora dobila istu količinu ribe, a kulinarska umešnost, tehnika, začini i tajni sastojci učinili su da se svaka razlikuje po ukusu.

Kotlići na otvorenom u za to predviđenom delu prokupačke Velike zelene pijace počeli su da se krčkaju već u 17 sati da bi čorba bila gotova za posluženje tek nakon tri sata kuvanja.

Ove godine, kao i prošle nije bilo dodeljivanja nagrada i proglašenja prvog drugog i trećeg mesta za najukusniju riblju čorbu, pa su svi učesnici bili i pobednici takmičenja.

U večernjim satima Prokupčani su imali prilike da se besplatno i po sopstvenom izboru posluže ribljom čorbom iz kotlića koja je sudeći po odzivu i zadovoljnim degustatorima bila prvoklasna, ukusna i odličnog kvaliteta.

 

Izvor: Sajt grada Prokuplja

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare