POTVRĐENO Za doček u Nišu nastupaju Željko Vasić i Leksington

U novogodišnjoj noći na centralnom gradskom trgu u Nišu nastupiće Željko Vasić i Leksington bend, potvrdio je direktor Niškog kulturnog centra (NKC) Srdjan Savić. 

On je rekao da se na javnu nabavku koju je NKC raspisao javila jedino beogradska agencija „Vranela“ koja je ponudila doček sa Lekisingtonom i i Vasićem.

„Detalje dočeka ćemo naknadno dogovoriti, ali će najverovatnije program na trgu početi u 22 sata. Pre ponoći nastupiće jedan izvođač sa kojim će i biti odbrojavanje, a nakon ponoći drugi“, izjavio je Savić.

Niš, 1. januara 2014 – Vatromet u ponoc na novogodisnjem koncertu organizovanom na Trgu kralja Milana u Nišu.  FOTO TANJUG / NIKOLA DIMITRIJEVIĆ / 

Agencija kojoj je poveren doček Nove godine biće zadužena  za obezbedjivanje bine, rasvete i drugih stvari koje se odnose na sam nastup muzičara za šta će biti plaćeno nešto više od sedam miliona dinara.  Novom javnom nabavkom vrednom oko milion i po dinara, biće nabavljen vatromet, obezbedjenje koncerta i prateći poslovi sa komunalnim preduzećima.

„Prvobitno je planirano da za doček Nove godine bude utrošeno oko 10 miliona dinara, ali pošto nam se na tender javila agencija koja nije u sistemu PDV-a, troškovi će biti manji i iznosiće oko osam i po miliona dinara“, izjavio je Savić.

Javna nabavka za izvođače na novogodišnjem dočeku u Nišu imala je veoma specifične kriterijume poput onih da to bude pevač koji je dobio nagradu za pop album godine, bio proglašen za kantautora godine bar dva puta i nastupao na minimum pet festivala gde je makar jednom pobedio.

Poznavaoci zbivanja na našoj pop sceni su još pre završetka javne nabavke rekli da zadate uslove trenutno ispunjavaju jedino Leksington bend i Željko Vasić.