Pozitivna psihologija mami Vranjance na sajmu knjiga

VRANJE – Na tradicionalnom sajmu knjiga, povodom gradske slave Vranja, odazvalo se četiri izdavačkih kuća, čija će izlaganja za sve ljubitelje pisane trajati do ponedeljka 27. juna, na gornjem gradskom šetalištu, u pešačkoj zoni.

Ovo je osmi sajam ovakve vrste, na kojem je najveća čitalačka pažnja usmerena prvenstveno ka deci, kaže Peco Risteski, zastupnik izdavačke kuće „Mali princ“ i Kreativnog centra.

Sajam knjiga otvoren je svakog dana od 8 do 20 časova, a u zavisnosti od naslova,  knjige se mogu naći po ceni od 50 pa do 14.500 dinara koje dolaze u kompletu.

„Dečja literatura je najviše zastupljena, ali je zastupljena i pozitivna psihologija. Ovo je treći sajam na kome se beleži potražnja knjiga vezanih za pozitivnu sociologiju a najviše se kupuju naslovi spisateljice Lujze Hej.  Traže se i domaći pisci poput Jelene Bačić Alimpić i njene trilogije, uvek je aktuelna Isidora Bjelica“ otkriva Risteski i dodaje da se deci zapravo treba pridavati najveća pažnja kod ovakvih sajmova, bez obzira na dostupnost i mogućnost čitanja u elektronskoj formi.

Risteski kaže da se zainteresovani kupci najviše pojavljuju u jutarnjim i večernjim satima ali da njemu lično nedostaje neka propratna aktivnost kojom bi ovaj sajam bio dodatno upotpunjen.

„Nedostaju mi neke propratne manifestacije koji bi se odvijale u ovom delu šetališta, neki nastupi Kulturno umetničkih društava koje bi upotpunili sajam za ovih deset dana. Neko književno veče svakako je potrebno kako bi poboljšali zainteresovanost same publike“ mišljenja je Risteski.

Milan Zdravković