Protest protiv ministra Gašića večeras u 19 časova ispred Vlade

NUNS se pridružuje pozivu novinarke nedeljnika NIN Tanje Nikolić Đaković i novinara portala Cenzolovka Zorana B. Nikolića na protest medijskih profesionalaca, večeras u 19 sati ispred Vlade Srbije, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića sa svih javnih funkcija zbog izjave kojom je uvredio novinarku Zlatiju Labović.

Pozivamo sve novinare i druge medijske radnike da se pridruže protestu.

Takođe, pozivamo sve medije i medijske profesionalce da bojkotuju konferencije za novinare i sve javne događaje kojima prisustvuje ministar Bratislav Gašić.

“Poštovane koleginice i kolege, mislimo da se, posle postupka Bratislava Gašića prema koleginici Zlatiji Labović, kao i njegovih ranijihskandaloznih ispada, ne sme dozvoliti da taj čovek ostane na javnoj funkciji. Moramo zahtevati da se predstavnici vlasti prema novinarkama i novinarima odnose s poštovanjem.

Zato vas pozivamo na protestni skup svih medijskih profesionalaca u ponedeljak 7. decembra 2015. u 19 sati sa zahtevom za odlazak Bratislava Gašića sa mesta ministra odbrane i svih javnih funkcija koje obavlja.

Pozivamo vas da Gašića bojkotujemo do ostvarenja tog cilja, tako što ćemo odbiti da izveštavamo sa press konferencija i javnih događaja na kojima je prisutan i nećemo od njega tražiti izjave.

Pozivamo i novinarska udruženja i sindikate da nas, radi odbrane dostojanstva profesije, podrže u ovoj akciji.

Takođe pozivamo prijatelje, rodbinu, studente novinarstva i sve poštovaoce novinarske profesije da nam se pridruže na protestnom skupu”, navodi se u pozivu na protest koji su potpisale koleginica Tanja Nikolić Đaković i kolega Zoran B. Nikolić, a koji NUNS podržava u potpunosti.

(Kraj)

FOTO: Sajt NUNS-a