Čuveni američki pantomimičari Lori Held i Rik Vejmer nastupiće u Vranju sa predstavom „Osnovni pokreti“

Poznati američki pantomimičari premijerno na P(h)antomfestu u Vranju

VRANJE – Čuveni američki pantomimičari Lori Held i Rik Vejmer nastupiće sa svojom predstavom „Osnovni pokreti“27. juna premijerno u Srbiji, ali i u Evropi u okviru četvrtog Međunarodnog festivala pantomime P(h)antomfest.

„Osnovni pokreti“ su kolekcija neverbalnih priča Lori Held i Rika Vejmera. U predstavi koja odiše vizuelnom lepotom, lirikom i humorom naglašava se moć imaginacije koja je izražena kroz ljudsko telo i pozorišnu umetnost pantomime.

Njihov nagrađivani nastup predstavlja serijal najuspešnijih delova iz raznovrsnog repertoara pantomimičarskih kreacija ovo dvoje umetnika uključujući i dve nove koje će svoju evropsku premijeru imati upravo na P(h)antomfestu.

Nastup ovog umetničkog para na predstojećem P(h)antomfestu sastoji se od raznovrsnih kreacija koje su se najviše dopale publici, obuhvatajući sublimiranu lepotu poezije pokreta, urnebesne komedije, dirljivih priča i izvođačke sinergije koja je stvorena da bi zabavila, oduševila i izazvala radost u srcima publike.

Gostovanje Lori Held i Rik Vejmer je omogućila Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.Lori Held i Rik Vejmer će takođe 26. juna od 13 časova održati u Američkom kutku pri biblioteci „Bora Stanković“ diskusiju-prezentaciju „Suština pokreta“.

Podsećamo da se u Vranju 26. i 27. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranj održava festival pantomime.

(Kraj)iva