Praksa za studente iz Amerike i Švedske

PIROT – Student ekonomije i španskog jezika i književnosti u Los Andjelesu Aleksandra Radojević (21) iz Niša  i Vladimir Živadinović (28) iz Beograda, student master studija javnog zdravlja u Švedskoj završili su danas stručnu praksu u opštini  Pirot.

Oni su tri nedelje učestvovali u projektu “Upoznaj državu Srbiju“, koji drugu godinu za redom sprovodi Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u saradnji sa Ministarstvom vera i dijaspore.

“Ponudu za organizovanje prakse dobili smo na osnovu cerifikata NALED-a o opštini sa povoljnom poslovnom klimom. Prijavili smo se za ovaj projekat. Upoznali su rad opštine, preduzeća , ustanova i Slobodne zone. Naša opština će uvek učestvovati u ovakvim i sličnim aktivnostima. Pirot je grad otvorenih vrata, rekao je na konferenciji za novinare član Opštinskog veća Sreten Savov. 

Vladimir Živadinović  kazao  je da su se upoznali sa radom  skupštinskih odeljenja, javnog pravobranilaštva, “Vodovoda“, Apotekarske ustanove i Doma zdravlja… Aleksandra Radojević  navela je da je za nedelju dana  prakse u Slobodnoj zoni Pirot  naučila kako ona radi i kako rade kompanije u njoj. 

(Kraj)