Predstava ‘’Dositej’’ na engleskom jeziku

 PIROT – U svečanoj sali pirotske Gimnazije odi škole izvedena je premijera jednočinke na engleskom jeziku “Dositej“. Predstava je plod zajedničke saradnje učenika i profesora škole i deo je projekta  ‘’Connecting classrooms’’ (Umrežavanje škola). Partneri Gimnazije  u ovom projektu su škole iz Velike Britanije, Nemačke i Slovačke.

 Ovo je prva predstava na stranom jeziku koja se uradjena u Gimnaziji. Snimljena je i biće postavljena na internet platformu koja je predvidjena za ovaj projekat.

Profesorka engleskog jezika i koordinator projekta ’’Umrežavanje škola’’ Slavica Cvetković kazala je da je scenario napisala profesorka sprskog jezika Marija Manić a na engleski ga prevela profesorka engleskog jezika Mila Rutalj.

„ U samoj predstavi i njenoj organizaciji učestvuje 18. učenika.  Smatrali smo da to treba da bude Dositej Obradović, prvi ministar prosvete. Pošto je predstava kompletno snimljena ona će biti postavljena na internet platformu koja je predvidjena za naš projekat. Moći će da je vide i učenici iz škola ove tri zemlje koje su uključene u  projekat, izjavila je Cvetkovićeva.

 

(kraj)