Predstavljen projekat za još bolju saradnju Vranja i Bugarske

Danas je u Vranju, u velikoj sali Skupštine grada predstavljen projekat prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Nenada Antića, izuzetno značajan za povećanje nivoa bezbednosti grada i okoline.

Lokalna samouprava će uvek podržati ovakve inicijative. Ovaj projekat je jedan u nizu koji radimo u okviru programa prekogranične saradnje sa Bugarskom, što je dobra osnova za produbljivanje saradnje naša dva naroda. Završetak izgradnje Regionalnog centra za vanredne situacije Vranje, kao i povećanje kadrovskih i tehničkih potencijala Sektora za vanredne situacije, doprineće jačanju kapaciteta za odbranu od elementarnih nepogoda“, rekao je Antić.

Predstavnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Dragan Dončevski, istakao je da je od velikog značaja realizacija ovakvog projekta i da je reč o nabavci opreme za spašavanje i rad na vodi za Odeljenja za vanredne situacije u Vranju i Leskovcu.

Radi se o vrlo specifičnoj opremi koja do sada nije postojala na ovoj teritoriji. Oprema se sastoji iz terenskih i kombi vozila, lične opreme vatrogasaca i IT opreme. Završna vežba na kojoj će biti demonstrirana upotreba ove opreme biće održana na Vlasini u petak 21. septembra“, rekao je Dončevski.

Vrednost projekta je 600 hiljada evra, a finansira se iz IPA fondova Evropske unije.