Prelaz preko Vlasine u Konopnici uskoro gotov

Radovi na mostu koji koristi između dve i tri hiljade žitelja vlasotinačkog kraja, odnosno privremeni prelaz preko Vlasine u Konopnici su u toku, i očekuje se da oni budu završeni za sedam do deset dana.

„Ovaj prelaz neophodan je kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje saobraćaja nakon rušenja starog mosta u Konopnici, koje će uslediti pošto privremeni prelaz bude završen. Nakon toga ide izgradnja novog mosta, kao i pristupnih saobraćajnica i uređenje korita Vlasine“, izjavio je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Sredstva za izgradnju novog mosta u iznosu od 113 miliona dinara, kao i šest miliona za izgradnju privremenog prelaza obezbeđena su preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

„Stari most u Konopnici značajno je ošetećen u velikoj poplavi pre 30 godina i od tada su sve vlasti obećavale da će nešto učiniti, ali evo tek sa dolaskom ove koalicije pre dve godine mi dobijamo novi most“, kazao je odbornik iz ovog sela i član Saveta mesne zajednice Goran Stojiljković.

Rok za izgradnju novog je šest meseci, a izvođač radova je  preduzeće Trejs

U poslednje dve godine u Konopnicu, u kojoj  živi oko 1000 ljudi, uloženo je blizu 20 miliona dinara, sređen je Dom kulture na kome ostaje da se završi još fasada sa izolacijom, zatim igralište, crkvena porta i ulice u selu.

Stojiljković najavljuje zvanično otvaranje ove ustanove kulture, koja je decenijama bila zapuštena, za početak jula.