Preobraženski dani ovog vikenda u Beloj Palanci

Samo nedelju dana posle organizovanja „Dana banice“ koje je posetilo skoro 30 hiljada ljudi, Bela Palanka organizuje novu manifestaciju koja bi trebalo da u to mesto privuče veliki broj gostiju.

Tradicionalni „Preobraženski dani“ počeće večeras u 21 čas u centru grada kocertom Đorđa Davida, a nastaviti u subotu u isto vreme koncertom grupe Van Gog, dok je za nedelju u 21 čas zakazan koncert pevačice Katarine Živković.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković izjavio je da su „Dani banice“ i „Preobraženski dani“ postale manifestacije koje privlače sve veći broj gostiju sa juga Srbije, iz susedne Bugarske ali i sve veći broj Belopalančana koji žive van rodnog mesta.

„Opština Bela Palanka sada ima oko 12.000 stanovnika, a peko 20.000 ljudi iz ovog kraja živi širom Srbije i Evrope. Sve veći broj njih se odlučuje da svoje godišnje odmore provode u Beloj Palanci i to upravo u vreme kada se manifestacije održavaju“, rekao je Miljković.

On je rekao da osim zanimljivih manifestacija Bela Palanka nudi posetiocima preko cele godine zabavu u sportsko-rekreativnom centru sa bazenom.

Prema njegovim rečima centar je prošle godine posetilo 12 hiljada ljudi, od kojih su polovina bili Belopalančani, a polovina gosti iz drugih mesta.