Pretukao majku, pa se obesio čaršavom u ćeliji za policijsko zadržavanje

Nišlija D.Z. (50) obesio se jutros oko 10 časova u ćeliji za policijsko zadržavanje koja se nalazi u sklopu Kazneno popravnog zavoda u Nišu, saznaje „Blic„. On je sebi oduzeo život tako što je napravio omču od čaršava, okačio je o rešetke ćelije i obesio se. Beživotno telo primetio je dežurni oko 10.30 časova prilikom obilaska.

Kako nezvanično saznajemo D.Z. je uhapšen noćas oko 2.30 časova zbog sumnje počinio krivično delo nasilje u porodici tako što je te iste večeri, nekoliko časova ranije – 28.februara oko 21 čas – u porodičnom stanu u centru Niša pretukao majku i naneo joj vidljive povrede zbog kojih je završila u Kliničkom centru.

 – On je majci pretio da će da je ubije tako što će je zaklati a onda je oborio na pod i počeo da je tuče udarajući je pesnicama u glavu. Nesrećna žena zadobila je kontuzije tkiva oko očiju, a nakon prijave policiji, D.Z. je priveden posle čega mu je određeno policijsko zadržavanje – kaže naš izvor.

Jutros oko 8.30 časova, D.Z. je zatražio lekarsku pomoć zbog srčanih tegoba jer se nije osećao dobro. Pozvana je ekipa Hitne pomoći koja ga je pregledala i konstatovala da je imao tahikardiju. Posle odlaska lekara, pošto je ostao sam u ćeliji, on se obesio o čaršav.

U Višem tužilaštvu nisu mogli da saopšte više detalja.

– Nakon prijave događaja, policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva obavila uviđaj i radi na utvrđivanju svih okolnosti – kaže portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

(Kraj)